Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Me.Myself and..Μy Fb profile*_

      Σίγουρα κι εσύ, όπως και όλοι μας λίγο πολύ, έχεις υπάρξει στο παρελθόν -και πολύ πιθανόν να υπάρξεις και στο μέλλον- μαλωμένος/η με τον εαυτό σου. Είτε γιατί απογοητεύτηκες από την κλίση που έφαγες επειδή πάρκαρες σε θέση αναπήρων και δεν είχες προσέξει την πινακίδα, είτε γιατί για ακόμα μία φορά κόπηκες σε μάθημα που έδωσες μαζί με το τρελό hangover της χθεσινοβραδινή σου εξόρμησης, είτε γιατί έκανες πως δεν είδες τον/ην πρώην σου ο οποίος καθόταν στην παραδιπλανή παρέα και το παιζες τρελίτσα -ενώ σ'έτρωγε να μιλήσετε-, είτε γιατί η μαμά σου σε προειδοποίησε ότι θα κρυώσεις βγαίνοντας μόνο με το λεπτό σου τζάκετ και τώρα η θερμοκρασία σου έχει φτάσει ήδη στο 38,7, είτε γιατί ακόμα δεν έχεις πει στην κολλητή σου ότι είδες τον δικό της με άλλη σε μεταμεσονύχτια προβολή του twilight -15 σειρές πίσω από σένα-...
Λόγους για να θυμώνεις με τον εαυτό σου, μπορεί να βρίσκεις χιλιάδες καθημερινά.. Λόγους όμως που θα σε κάνουν να αρνηθείς την ύπαρξή του, μπορείς να μου βρείς?
      Όλο αυτό το ντεμέκ "κουλτουριaρικοσοφιστικοαυθoρμητηλίκι" που λανσάρεται διαρκώς στο πολυαγαπημένο μας ρουφιανο-κοινωνικό  δίκτυο Facebook, έχει καταντήσει πλέον τραγελαφικό και δυστυχώς όλο και εξαπλώνεται ..

Γιατί όλοι μας ξαφνικά πρέπει να γίνουμε cool τυπάκια ή μοντέλα? 
Γιατί τα μισά και παραπάνω status σου πρέπει να είναι δήθεν και φιλοσοφημένα?
Γιατί οι 458 από τις 500 photos σου πρέπει να είναι από νυχτερινά μαγαζιά, έχοντας βγαλμένη την γλώσσα και σχηματίζοντας με τα δάχτυλα το "V"for.."VlakeiaStonEgkefalo"?
Γιατί να υποχρεώνεσαι -ουσιαστικά- να γεμίζεις με likes άτομα που προφανώς σε ενδιαφέρουν, αλλά ποτέ δεν πήρες την πρωτοβουλία να τους γνωρίσεις?
Γιατί τέτοιος χαμός με την profile picture τελοσπάντων - η οποία όλος τυχαίως είναι σχεδόν πάντα  3φορες καλύτερη σε φωτισμό, χρώμα και contrast από την πραγματική σου "picture" ?


Και τέλος..Το χειρότερο όλων.. 
Γιατί, εφόσον -μετά από τόσο κόπο και προσπάθεια- έχεις καταφέρει να γίνεις τόσο "γαμάτος/η" και ενώ όλοι οι fb "φίλοι" σου σε "πάνε", όταν τους συναντάς έξω να γυρνάς από την άλλη??

Μήπως γιατί φοβάσαι ότι με το λίγο που  θα σε δει κάποιος από αυτούς, σε πραγματικό χώρο και χρόνο θα καταλάβει ότι τελικά δεν είσαι και τόσο cool τυπάκι?
Μήπως γιατί ακόμα και μπροστά σου που τους έχεις, δεν πιστεύεις ότι μπορείς να τον προσεγγίσεις και να του προκαλέσεις πραγματικό ενδιαφέρον?
Ή μήπως επειδή σε πέτυχε σε bad hair day και μπορεί να απογοητευτεί συγκρίνοντας σε με την profile picture σου?

      Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ψευδαίσθηση από το να πιστεύεις ότι φτιάχνοντας μια εικόνα που εσύ θεωρείς ιδανική και "πιασάρικη" για τους άλλους, θα σε κάνει ξαφνικά όλα αυτά που που δεν ήσουν  μέχρι τώρα...

Δεν ήσουν, γιατί δεν μπορούν όλοι να είναι το ίδιο και το αυτό. 
Δεν ήσουν, γιατί η προσωπικότητα σου δεν σε άφησε, επειδή ξεχωρίζει από άλλες. 
Δεν ήσουν, γιατί μεγάλωσες διαφορετικά από άλλους.
Δεν είσαι , γιατί αν όλοι ήμασταν το ίδιο, η ζωή θα  τραγικά βαρετή και χωρίς εκπλήξεις
Δεν είσαι , γιατί παρόλο που έχεις πιστέψει ακόμα κι εσύ ο/η  ίδια/ος τον ρόλο που υποδύεσαι, ακόμα πιάνεις τον ευατό σου να κοιτάζεις photos άλλων που θα ήθελες να "μοιάξεις".

     Κάποτε για να εντυπωσιάσουν οι άντρες φορούσαν το καλό τους πουκάμισο και οι γυναίκες, αντίστοιχα, το καλό τους φόρεμα ..Τώρα για να εντυπωσιάσουν και τα δύο φύλλα αρκεί ένα "wow!" status κι μια "hmm.." profile picture!
Τόσο απλά..



                                                                                                     Καλή σας Νύχτα*_

6 σχόλια:

  1. Κατερινακι μου μπραβο σου για το αρθρο.. Ειναι απιστευτα επικαιρο και εχει πολλα να πει!!! φτανει πια το μαιντανιλικι!!! Και στην τελικη μην ακολουθουμε κανονες , ας χαραξει ο καθενας τη δικη του πορεια.. Λιγη πρωτοτυπια βρε αδερφε! Δεν με βγαζω απ΄ εξω παντως.. Εχω πιασει κι γω τον εαυτο μου σε τετοιες ''εικονες'' οπως αυτες που περιγραφεις.. α και κατι αλλο! Αυτος που εχει δεχτει αυτο που ειναι δεν περιμενει κανεναν και κανενα ''Like'' για να επιβεβαιωθει.. Ας αφησουμε τις ανασφαλειες στην ακρη και ας προωθησουμε τη δικη μας ''διαφορετικοτητα''!!! Κisses ! Περιμένω new αρθρο soon ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H prosvpikothta tou kathenos oso grafiko kai na akougetai einai monadiki kai diaferei apo atomo se atomo ... To thema einai oti zwntas mesa se mia pseutika plasmeni eikona pou isws fantazei idaniki, xanetai alloiwnetai i akoma kai xanetai entelws proswpikothta mas, me apotelesma na mas kataklizei i anasfaleia. Pleon, se mia koinwnia pou oloi pleon feromaste kai ntynomaste panw katw to idio, o enas pou tha xehwrisei apo to synolo tha kanei kai thn diafora!!:) filakia polla kai to epomeno n eisai sigouri pws dn tha arghsei authn thn fora!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω και επαυξανω οτι καθενας ειναι απολυτα ξεχωριστος με ασημαντες,πλασματικες ουσιατικα ομοιοτητες.Ακομη κι αν υποθεταμε οτι δυο ανθρωποι εζησαν την ιδια ακριβως εμπειρια,αλλιως τη βιωσε ο ενας και αλλιως τη βιωσε ο αλλος με βαση οοολες τις προηγουμενες εμπειριες οι οποιες συγκροτουν το αντιληπτικο πεδιο.
    Οπως ειχαμε συζητησει το περασμενο ετος αγαπητη Κατερινα..ο Μασλοου χωριζει τους ανθρωπους με σημειο αναφορας τις αναγκες του σε 5 επιπεδα.Η δομη της κοινωνιας και της παιδειας ευτυχως η δυστυχως δεν αφηνει την πλειοψηφια των ανθρωπων να ξεφυγουν απο το 5ο και το 4ο επιπεδο που ειναι αναγκες ενστικτου,επιβιωσης(σεξ,υπνος,φαγητο κ.α.) και ψυχολογικες αναγκες,αναγκες αποδειξης της υπαρξης μας σα φυλο,σαν προσωπικοτητα,σαν οντοτητα κ.α.) και να προχωρησουν στη δημιουργια,εχοντας υπερκαλυψει πρωτα τα πρωτοαναφερομενα..
    Εμπορικα δε συμφερει κανεναν ο ανθρωπος να εξελιχθει και να αποκτησει κριτικη σκεψη και προσωπικοτητα γιατι ετσι ξεφευγει σιγα σιγα απο το συνδρομο του υπερκαταναλωτισμου και στρεφεται σε αξιες και ενδιαφεροντα οχι και τοσο κερδοφορα..παραδειγματος χαρην αντι για ενα καλο ακριβο πουκαμισο που θα κανει μπαμ το βραδυ και θα μαζεψει 25 like η αναρτημενη φωτογραφια στο fb,κατι αλλο,που δεν ανηκει απαραιτητα στον υλικο κοσμο..
    Κατα τη γνωμη μου ολα αυτα που συμβαινουν ειναι απολυτως φυσιολογικα.η μαζα χρησιμοποιει τους πιο επικαιρους(που σε κανουν ευκολοτερα αποδεκτο)-τετριμμενους τροπους ετσι ωστε να ικανοποιησουν τις ανεπληρωτες μεχρι τωρα αναγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To thema einai oti mazi oso perissotero megalwnei auth i maza, toso perissotero xanetai i monadikothta k i diaforetikota metaxy twn anthrwpwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nikoletaki euxaristwww!!!... mallon exoume arketes wres diaforas me Dubai! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή