Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

__Relationship Status :"It's Complicated"__

      
          


       Τελευταίως παίζει πολύ.....Θα έλεγε κανείς ότι είναι κάτι σαν νέα μόδα που όλο και περισσότερο εξαπλώνεται και ακολουθείται! Η τάση αυτή ακούει στο όνομα "complicated ή (στα ελληνικά ) περίπλοκη σχέση" και....φοριέται παντού και με τα πάντα!
           Κακά τα ψέματα, είμαι απόλυτα σίγουρη ότι αν γυρίσεις για λίγο πίσω τον τροχό του χρόνου και κάνεις ένα mini "flashback" στα ερωτικά σου, θα ανακαλύψεις σίγουρα έστω και μία (μην σου πω και παραπάνω) "complicated" κατάσταση. Μια κατάσταση δηλαδή όπου τα συναισθήματα είναι αβέβαια, καθώς κάποιες φορές είναι έντονα, κάποιες όχι τόσο και κάποιες άλλες είναι τέρμα ψυχρά ..σαν μην έχει προηγηθεί ποτέ τίποτα!
          Συνώνυμες ονομασίες του συνδρόμου αυτού είναι και το "σήμερα είμαστε/αύριο δεν είμαστε", το "δεν ξέρω που μας παν τα τέσσερα", και το "οι πύλες του ανεξήγητου"...


          Η  "μπερδεμένη" φάση πλέον αποτελεί κλασσικό φαινόμενο του ερωτικού τομέα, σε σημείο που αν δεν έχουν περάσει τα αισθηματικά σου από μια τέτοια κατάσταση, μπορεί να σε χαρακτηρίσουν οι φίλοι/ες σου  και άπειρο/η για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ή θεμάτων που αφορούν τη σχέση σου.

         Στο σημείο αυτό , μπορείς να κάτσεις να αναλογιστείς και μόνος/η σου για το αν έχεις περάσει, ξεπεράσει ή ζεις ακόμα σε μια τέτοια περίπλοκη και αρκετά ψυχοφθόρα φάση....



  *    Πόσες φορές έχεις κοιμηθεί αγκαλιά με το κινητό σου περιμένοντας (μάταια τις περισσότερες φορές..) για ένα μήνυμά του/της, του τύπου "τι κάνεις?που είσαι?Θέλω να σε δω..."




    * Πόσες φορές είστε μαζί έξω και προσπαθείς να πάρεις (ανεπιτυχώς πάντα!..) απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την κατεύθυνση της "όποιας" σχέσης σας...


        * Πόσες φορές ,σκέψεις του τύπου να σε θέλει απλά για να περνάτε "καλά" μαζί, δοκιμάζοντας διάφορες στάσεις, μαθαίνοντας διάφορα κόλπα και τεχνικές και ....that's all!..έχουν κατακλύσει το μυαλό σου...




          * Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει δίπλα του/ης νιώθοντας το "απόλυτο κενό" (όπως λέει και η θεάρα Άννα..), και έχεις αναγκαστεί  να το παίξεις τρελή "ανετίλα", ανεβάζοντας παράλληλα το φερμουάρ του τζίν σου ..πριν τον/ην αποχαιρετίσεις?... ( Βλέπεις πάντα υπάρχει έστω και μία σταγόνα εγωισμού και -ας το πω.. - αξιοπρέπειας..)



        *Πόσες φορές μόλις χτυπήσει το κινητό του/της , έχεις ακούσει να σε παρουσιάζει στους φίλους του/ης  ως "δουλειά", "φίλο/η", ή "υποχρέωση" κάνοντας σε να νιώθεις η Patty και η Uggly Betty μαζί! Αλλιώς γιατί σε κρύβει?
      Εκτός κι αν τον/ην εξιτάρει η φαση "όταν κρυφά χορεύουμε, στο σώμα μου τυλίγεσαι.."
      (ονοματάκι δεν έχω ρε φίλε?... Πως νόμιζα ότι τόσο καιρό που τραβίομαστε είχαμε (παρα)γνωριστεί?...)


                 Είμαι σίγουρη ότι σε έστω και ένα από τα παραπάνω παραδείγματα, η απάντηση σου ήταν  "pffff...όντως!".
                   Όπως όμως καταλαβαίνεις ( σε περίπτωση που ακόμα δεν το χεις πάρει είδηση ότι και οι φίλοι/ες έχουν έρθει ή βρίσκονται ακόμα μέσα σε τέτοιες περίπλοκες, μπερδεμένες και αδιέξοδες καταστάσεις" ), όλο αυτό είναι κάτι που τείνει να φτάσει τα όρια της ρουτίνας στην εποχή που διανύουμε... Παρόλαυτα...φυσιολογικό δεν το λες!


                   Δεν θα σου προτείνω λύσεις! Απλές συμβουλές θα τις χαρακτήριζα... 

                  Μόλις αρχίσανε να τριγυρνάνε στο μυαλό μου , δύο πολύ αγαπημένα μου ρητά....

        "Ένα πράγμα το εκτιμάς από τη στιγμή που θα το χάσεις και μετά..."

                                                                             *  *  *
        "Αν θέλεις και αγαπάς κάτι πραγματικά, άστο να φύγει!....Αν νιώθει το ίδιο για σένα, θα ξαναγυρίσει... Αλλιώς δεν θα χει και νόημα να είστε μαζί..."

                Τα δύο ρητά αλληλοσυνδέονται, καθώς στην περίπτωσή σου -και εφόσον η υποτιθέμενη "σχέση" σας τείνει να χαρακτηριστεί και "αρρωστημένη" , το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα των πραγμάτων είναι να μπει ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ένα τέρμα σε όλο αυτό, που το μόνο που σας προσφέρει πλέον είναι συναισθηματική κούραση και ανάλωση στα "ίδια" και στα "ίδια" πράγματα.






               Βάζοντας ένα τέλος, λοιπόν, και κρατώντας μία απόσταση, χωρίς καμία επαφή (οπτική+ σεξουαλική)  το τοπίο αρχίζει και ξεκαθαρίζει σταδιακά. Είτε θετικά, στην περίπτωση που σας λείπουν πράγματα που σας δένουν και καταστάσεις που έχετε (ξε)περάσει μαζί στο παρελθόν. Είτε αρνητικά , στην περίπτωση που συνειδητοποίησε έστω και  ο ένας από τους δυο σας, ότι η τωρινή του φάση "ελεύθερη/ος  και ωραία/ος" του πάει τελικά περισσότερο απ'ότι περίμενε, καταλήγωντας στο ότι τελικά αυτό το διάστημα που περνούσατε μαζί  "μια έτσι- μία γιουβέτσι" αποδείχθηκε ως απλή συνήθεια (που όπως είδε δεν είναι και τόσο δύσκολο να κοπεί...)


                      Δυστυχώς τα συναισθήματα δεν είναι πάντα αμοιβαία.
        Η περίπτωση που ο ένας απ' τους δύο δεν επιθυμεί επανασύνδεση είναι πολύ πιθανή και εντάσσεται στο κλασσικό, πλέον, φαινόμενο της ερωτικής απογοήτευσης . Αυτό, δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει. Λόγοι, μπορεί να υπάρξουν πολλοί και διάφοροι :


        • Δεν είναι σε "φάση" (παίζει πολύ το τελευταία αυτή η δικαιολογία) Του φαίνεται πραγματικά δύσκολο έως και ακατόρθωτο να κάνει οποιαδήποτε "σοβαρή" σχέση, καθώς -είτε από έλλειψη προσωπικού ελεύθερου χρόνου, είτε λόγω απόστασης - δεν μπορεί να  αφιερωθεί σε σένα και να σου δώσει όλα αυτά που μια σταθερή σχέση καλώς ή κακώς απαιτεί. Παρολ'αυτά σου λέει το πόσο πολύ σ' αγαπάει , σε θέλει και σε νοιάζεται κάνοντας σε να πιστεύεις ότι ή σε δουλεύει ή πραγματικά υπάρχει κάτι το δυστυχώς για πάντα ανεκπλήρωτο

        • Η "όποια" σχέση σας έκανε τον κύκλο της και ουσιαστικά πιστεύει ότι και αυτή η νέα προσπάθεια που θέλεις να κάνετε, θα καταλήξει και αυτή όπως και οι προηγούμενες.Θα ισχυριστεί σίγουρα ότι περάσατε πολύ καλά μαζί, ότι το δέσιμο σας δεν πρόκειται να χαθεί και ότι ίσως ακόμα σε θέλει -καθώς το μυαλό του δεν σε έχει αποβάλει πλήρως- άλλα ανεξάρτητα απ'αυτό, θεωρεί ότι είναι μάταιη η κάθε πιθανή επανασύνδεση.

        • Έζησε μαζί σου αρκετά χρόνια, ενώ παράλληλα στερούταν κάποια άλλα πράγματα  
                   Δεν αρνείται σε καμία περίπτωση  τις καλές και όμορφες στιγμές που ζήσατε μαζί ,ούτε και μετανιώνει για τα χρόνια που πέρασε μαζί σου. Όμως, κάποια πράγματα που ίσως τα ζούσαν με την "σέσουλα" οι φίλοι/ες  του/ης, όπως τρέλες, ποτά, ξενύχτια και γιατί όχι και εμπειρίες με το αντίθετο φύλο (που σίγουρα είναι και αυτό απαραίτητο για να αξιολογήσεις κάποιον τόσο ερωτικά, όσο και σαν προσωπικότητα) συνειδητοποίησε ότι νιώθει την ανάγκη να τα ζήσει και αυτός/η όσο βρίσκεται σε ηλικία που τον/ην "παίρνει" ακόμα...


        Μια περίπλοκη σχέση, δεν μπορεί εύκολα να καθοριστεί..






        Μπορεί να μην ταιριάζει στην τυπική φόρμα των σχέσεων...
        Μπορεί να περιλαμβάνει ασυνήθιστα συναισθήματα ή συμπεριφορές...
        Μπορεί να μας έχει προσφέρει στο παρελθόν αρκετές -πολύ δύσκολο να τις ξεχάσεις  - καλές στιγμές....
        Είναι όμως εφικτό να γίνει ξεκάθαρη -και για τους δυο σας-, όσο δύσκολο και  να σου ακούγεται.
        Τα πάντα είναι στο μυαλό σου και όλα μπορείς να τα ελέγξεις αρκεί να το πάρεις απόφαση..




        Να πάρεις απόφαση ότι δεν είσαι άλλο διατεθειμένος/η να "παίζει" τόσο με τα συναισθήματα σου,  όσο και με το νευρικό σου σύστημα..



        Από πότε η έννοια της σχέσης περιλαμβάνει και το "τεστάρισμα" των αντοχών της ψυχολογίας σου?


        Κλείνοντας..
        Νομίζω το groupaki που μόλις εντόπισα στο fb,  τα λέει όλα..





        "Tέλος οι Singles, τέλος οι Married, τώρα πια It΄s Complicated" !!





             Αφού κάνεις - πωρωμένα πάντα- το "Like" σου για να το πάρει μάτι "όλως τυχαίως" και αυτός/η και γενικώς επειδή είσαι κι εσύ δυστυχώς ένας/μία απ΄τους στους οποίους αναφέρεται το group, θα σου πρότεινα να κάτσεις κάτω,να σκεφτείς καλύτερα τα παραπάνω και να βάλεις στοίχημα με τον εαυτό σου ότι θα το σβήσεισ στο άμεσο μέλλον...και θα κάνεις join  σε ένα άλλο καλύτερο που σου βρήκα...


        "ότι δεν λύνεται,κόβεται....!!!"...





                                                                "Ότι δεν λύνεται .....Κόβεται!"



        Γατί πολύ απλά..
        "όλα μια απόφαση είναι* και νομίζω πως ήρθε η ώρα να την πάρεις..


                                                                                                            Καλή σας Νύχτα*__

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου